Grönsakslådan/kasse

Vår försäljning sker genom vårt prenumerationssystem på grönsakskassar. Innehållet varierar beroende på säsongen. Vi lämnar de på en upphämtningsplats i Björnlunda, Gnesta och Nyköping. Läs mer om grönsakslådan.

I år går det även att köpa en grönsakskasse i Stockholm på lördagar, upphämtningsplatser är Katarina Bangatan på Södermalm (då marknaden är inställd pga Corona) eller Vintervikens trädgård. Vi samarbetar med några till odlare och samkör kassarna. För beställning gå till rheum.se.

Butiker

Vi säljer mjölksyrad och grönsaker till olika butiker i Stockholm och Sörmland:

Sörmland:

  • Coop Gnesta
  • Järna Ekologiska, Järna
  • Bageriet/Bondens Nära Hellmanska gården, Nyköping

Stockholm:

  • Gryningen hälsokost, Södermalm
  • ROT butik och kök, Södermalm
  • BAK

Bondens egen marknad

2020 är tyvärr markanden på Södermalm inställd pga Corona. Det finns dock möjlighet att förbeställa en kasse och hämta ut på lördag 10-11 på vändplatsen Katarina Bangatan. Beställ en kasse här: rheum.se

Mer om Bonden egen marknad

Rheum

Vi är med i Rheum, en sörmländsk producentförening som består av 6 gårdar just nu.

Inom föreningen produceras förutom grönsaker och rotfrukter även nöt- och lammkött, förädlade produkter som  mjölksyrat.  Rheum vänder sig främst till butiker, restauranger, konferensanläggningar och skolor. Lammlådor kan man även köpa som privatkund.

Mer om Rheum


 

 

Gårdsbutik

Vi har en liten gårdsbutik som öppnar i mitten av juli och stänger i slutet av november.

Gårdsbutiken har öppet 10/7-28/11

Öppettider:

Fredagar 15-18

Lördagar 11-16

 

cover photo, No photo description available.

 

Reko-ring Gnesta

REKO-ring Gnesta är ett sätt att sälja närproducerad mat helt utan mellanhänder. I din lokala REKO-ring handlar du råvaror och produkter direkt från producenten.

Köpare och säljare får kontakt med varandra genom denna Facebookgrupp. Här hittar du information som exempelvis hur ofta du kan beställa och när det är utlämning av de beställda varorna. Inför varje försäljning annonserar producenten ut sina varor i inlägg. Köparen beställer genom kommentar till inlägget. Alla affärer görs upp i förväg, det går alltså inte att handla vid utlämningen.

Plats - parkeringen mitt emot pendelstationen, vid buss-stationen (mitt emot Vår Lokal Gnesta, östra storgatan 2)

Länk till den gruppen
https://www.facebook.com/groups/3259091650790445/