Burk av "Mjölksyrad Rödbeta med kummin och pepparrot"

Mjölksyrad Rödbeta

Rödbeta och vitkål kryddad med lök, kummin och pepparrot.

  • Hantverksmässigt framställd på våran gård i Sörmland
  • Helt naturligt fermenteringsprocess
  • Opastöriserad och därmed med levande mjölksyrebakterier
  • Alltid ekologisk, certifierad av KRAV och Demeter

Ingredienser

Rödbeta* (69%), vitkål* (23%), lök*, havssalt, pepparrot**, kummin**

* Demeter och KRAV-ekologisk ingrediens
** Ekologisk ingrediens

Förvaring

Våra mjölksyradprodukter är opastöriserad och därmed en kylvara.
Vi rekommenderar att du lagrar burkarna mellan 0 – 8 °C.

En öppnad burk kan hålla upp till 2 veckor om du alltid använder en ren gaffel, ibland längre. Eftersom ph är mycket lågt, så är det sällan att den blir dålig. Dock kan det uppstå toppjäst (en vit yta), som är ofarligt men inte god. Har produkten blivit dåligt, så både syns, luktar och smakar den dålig.

Näringsdeklaration per 100g

Energi185 kJ / 45 kcal
Fett0,1 g
– varav mättat0 g
Kolhydrat8,5 g
– varav sockerarter7,8 g
Protein0,2 g
Salt1,7 g