Burk av "Mjölksyrad Vitkål naturell"

Mjölksyrad Vitkål Naturell

Vitkål med bara havssalt.

Denna produkt är även känt som surkål och använts mycket i bland annat Tyskland till kötträtter, men funkar även utmärkt som salladsbilaga.

  • Hantverksmässigt framställd på våran gård i Sörmland
  • Helt naturligt fermenteringsprocess
  • Opastöriserad och därmed med levande mjölksyrebakterier
  • Alltid ekologisk, certifierad av KRAV och Demeter

Ingredienser

Vitkål*, havssalt

* Demeter och KRAV-ekologisk ingrediens

Förvaring

Våra mjölksyradprodukter är opastöriserad och därmed en kylvara.
Vi rekommenderar att du lagrar burkarna mellan 0 – 8 °C.

En öppnad burk kan hålla upp till 2 veckor om du alltid använder en ren gaffel, ibland längre. Eftersom ph är mycket lågt, så är det sällan att den blir dålig. Dock kan det uppstå toppjäst (en vit yta), som är ofarligt men inte god. Har produkten blivit dåligt, så både syns, luktar och smakar den dålig.

Näringsdeklaration per 100g

Energi121 kJ / 30 kcal
Fett0,1 g
– varav mättat0,02 g
Kolhydrat5,6 g
– varav sockerarter4,6 g
Protein1,1 g
Salt1,2 g